Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ÖNERİ-YORUM ŞEREF OĞUZ

Ülkesinden utananlar

Adamın biri ruh doktoruna gitmiş; "- Efendim bende aşağılık kompleksi var, ne yapmalıyım?" Doktor, uzun uzun adamın yüzüne bakmış ve cevaplamış; "-Evladım sende aşağılık kompleksi yok, sen düpedüz aşağılık birisin."
AB Türkiye Zirvesi ardından Avrupa ülkelerinin vizeleri kaldırmak dâhil atacağı adımları sıralarken topluluk tam üyeliğini, yakın gelecekte bize altın tepsi ile sunacaklarını yazmıştım dün.
Gelen tepkilere bakıyorum, AB'nin tırnağı dahi olamayacağımızı savunan pek çok insan, meğer böyle bir kehaneti bekliyormuş; "AB bizi alıp ne yapacak? Yurdum insanı Avrupalı olamaz" diye.
Hemen hemen aynı kişilerin, Rusya ile yaşanan uçak krizinde, "yanlış tarafı tutması" bana ilginç gelmedi. Önce mırıldanarak söyledikleri "Türkiye'nin Rusya'ya kafa tutmak ne haddine" yargısını, tırmanan gerilime bağlı olarak açıkça seslendirir oldular.
Ben bunları, başarısı(!) yılların gerisinden gelen sistematik algı operasyonlarına bağlıyorum. Oluşturdukları kayıtsız şartsız Batı hayranlığı, kendi insanını küçümsemeyi öyle noktaya vardırmış ki bir tür toplumsal aşağılık kompleksi inşa etmişler.
Dün, haydut gibi davranan Putin ve adamlarının Türkiye'ye yönelik yaptırımlarını konuştum insanlarla... Sorduğum soru "bizim, meşru misilleme için neler yapabileceğimiz" oldu.
İki tür saflaşma gördüm. Aklıselim insanlar, Türkiye'nin büyük devlet gibi davrandığını, ekonomik yaptırımlara karşılık vermesi gerektiğini söyledi. Toplumsal aşağılık kompleksinin ele geçirdikleri ise Putin'den özür dilenmesini önerecek kadar ileri gidebildi.
Tam da bu noktada yazımın girişindeki fıkrayı hatırladım: İhlal edilenin sulama kanalı değil, ülkemiz Türkiye'nin egemenlik sınırı olduğunu unutacak kadar gafillerin bu tutumunu, kompleks ile ifade etmenin ötesine geçtim.
"AB bize üyelik önerecek" tezimle alay edenleri, "Putin haklı" diyenleri düpedüz aşağılık buluyorum artık...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA