Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ÖNERİ-YORUM ŞEREF OĞUZ

Sepetteki en sağlam yumurta Türkiye

Türkiye gelişmekte olan ülkeler sepetindeki en sağlam yumurta... Bu sözler, uluslararası vergi denetim ve danışmalık firması KPMG'nin raporunda yer alıyor. Türkiye Başkanı Ferruh Tunç 3 ayda bir yayınladıkları "Bakış" ile 2015'in, "hiç kimsenin beklediğini bulamadığı" bir yıl olduğuna işaret ediyor ve bu yılın Türkiye gündeminde Rusya ve Orta Vadeli Plan'ın ağırlığına dikkat çekiyor.
Etrafımızdaki sorunlu ülke kuşağı, ekonomik toparlamada hız kesici faktör... Öyle ki çevremizdeki ülkelerin siyasi krizleri, bölgesel dış etkileri daha da belirginleştiriyor. Hatta bu yılın 2015'ten daha yavaş geçebileceği tahmini de var.
Ancak bu alanda Türkiye, reform kartını devreye koyarak dış şoklara karşı dayanıklılık yolunu seçmiş durumda. 25 yapısal dönüşüm paketi ve bunları hayatla ilişkilendiren 1300 stratejik eylem adımı, netice alındıkça bu yılın büyüme tahminlerini olumlu yönde değiştirebilecek.
THY'nin Boeing işbirliği anlaşması ve uçak alımı için Seattle'da idim. Gördüğüm, verimlilik sağlanması halinde şirketlerin ülke ekonomisini nasıl dönüştürdüğü oldu. 20 yıl önceki ziyaretimde Boeing üretim tesisleri büyük bir kasaba gibiydi. Ancak bugün Manhattan cesametine gelmiş durumda.
Benzer gelişmeyi gösteren şirketlerimiz var. Misal THY... Bu yılki büyüme hedefi %20. Üstelik attığı adımlara bakınca bunun mümkün olduğunu görüyoruz. Boeing'den yalnızca uçak almak değil, birlikte ekonomi oluşturma ve reformist adımlar atma derdinde...
Yüzlerce büyük şirketimiz hatta KOBİ'lerimizin reformist adımlarla benzer oranlarda büyümeyi hedeflemesi şart. Sepetteki en sağlam yumurta Türkiye ise yakın gelecekte de sağlam kalabilmesi için reformların sadece kamuda değil şirketlerde hayat bulması gerekiyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA