Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ÖNERİ-YORUM ŞEREF OĞUZ

Dünyaya meydan okuma

Peki, çare daha akıllı ölçüm ve tahminler yaparak uçağa tam da ihtiyaç duyulacak kadar suyu yüklemek ve böylece yakıttan tasarruf ederken daha fazla kargo taşıyabilmek… Kısaca verimlilik artışı ve yeni kâr rekorlarına giden yolda bir adım daha… 1 milyar dolarlık kârın anatomisinde Türkiye'deki diğer şirketlerin alacağı çok fazla ilham kaynağı sunuyor bize THY… Aycı'ya "bu işte olmak nasıl bir duygu?" diye soruyorum. Verdiği cevap aslında yüksek kaliteli hizmet sektörü yöneticisinin ruh halini özetliyor: "Kalecinin penaltı anındaki endişesi..."
Cumhurbaşkanının uçağındayız ve Aycı'ya soruyorum, bu kâr haberini Erdoğan nasıl değerlendirdi diye… Gülümsüyor sadece… Ancak cumhurbaşkanının sadece rekor kâr ile değil, bunu sağlarken yolcuların bilet bütçesini, iş dünyasına katkısını, yalnızca THY kâr maksimizasyonu ile değil Türkiye optimali ile değerlendirdiğini düşünüyorum.
Sonuçta 1 milyar dolarlık kâr sağlayan THY, Türkiye'nin dünyaya bir meydan okumasıdır ve ekonomik yumuşak güçlerimizin arasındadır. İlk 10 ülke arasında olmak biraz da THY'nin 13'üncü sıradan ilk 10'a tırmanmasıyla mümkün olacak. Bu da başarılıyor zaten…

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA