Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ÖNERİ-YORUM ŞEREF OĞUZ

İşbirliği, işbölümü çağına hoş geldiniz

Dün Haliç Kongre Merkezi'nde bir araya gelenler, kentinin ve kendinin yarınına dair fikirlerini paylaştılar. Sabah Gazetesi'nin Kentsel Dönüşüm ve Akıllı Şehirler Kurultayı'nda devletin en tepesinden sektörün çiçeği burnundaki çalışanına dek, daha iyi bir yarını, konut üzerinden Yeni Türkiye'yi nasıl inşa ediyor olduğumuzu konuştuk.
Kentsel dönüşümün stratejisi dönüşüyor, parçacıl büyüme yerine bütüncül yaklaşımlar gündeme gelmiş durumda... Zaten böyle bir strateji barındırmadıkça kentsel dönüşümün şantiyeden farkı kalmayacağı yönünde sektörün bütün aktörleri fikir birliğine varmış...
Yeni bir medeniyet hafızası oluşturmak için siyasi aklın, devlet aklının ve toplumsal aklın işbirliği yapması şarttı. İşbirliği de yetmez, işbölümüyle herkesin her kesimin sürece aktif katılımı gerekiyordu. Dünkü kurultaydaki konuşmacılar, bu zihin yapısına ulaştığımızın çok net resmini çizdiler.
Ekonomiyi dışarıda bırakan hiçbir kentsel dönüşümün sürdürülebilir olmayacağını biliyoruz artık. İnsanı buna göre eğiteceğimizi, sosyal hayatı bu yönde tanzim ve kent kültürünü yeniden inşa etmenin zaruretini gördük. Zira kültür insanın zihnidir ve mekânsal planlamayı buna göre yapmak şarttır.
Bu noktaya gelene dek neler denemedik ki... Azıcık aşım kaygusuz başım dedik, tek başına davrandık, nimeti alıp külfeti öteledik, işbirliğinden ziyade tek olmak yolunda ısrar ettik. Fakat gördük ki bu cesur ve yeni dünya, işbirliği olmadan, işbölümü olmadan "baş edilesi" değil.
Sabah'ın bir araya getirdiği sektör temsilcilerinin ortak mesajından benim çıkardığım şudur: Zaten zamanı gelmiş düşünce, şimdi güce dönüşüyor. Dönüşüm de zaten, daha iyi bir yarın uğruna dünü geride bırakmak değil midir? Dün biz dünü geride bıraktık ve işbirliği- işbölümü çağına hoş geldik.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA