Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ÖNERİ-YORUM ŞEREF OĞUZ

Okumuşların derin ihaneti

Ülkenin beşeri sermayesine "yarar" odağından bakınca insanları dörde ayırmak mümkün: Saflar, zekiler, haydutlar ve aptallar.
Yaptığı eylemden zarar eden ama bir başkasına da yarar sağlayanlara "saflar" diyoruz.
Yaptıklarından yarar sağlayan, aynı zamanda bir başkasının da yarar sağlamasına neden olanlar "zekiler" kümesini oluşturuyor.
'Aptallar'a gelince; kendisine hiçbir yarar sağlamadan, hatta bazen zarara uğrayarak başka birine zarar veren kişileri tanımlıyor.
Yaptıklarıyla kendine yarar sağlayan, başkasına da zarar verenleri "haydutlar" olarak adlandırıyoruz.
Bu tasnifi "zarar" odağından değerlendirince "cahiller" ve "okumuşlar" gibi 2 küme oluşuyor.
Cahilin zararı, kabiliyetiyle sınırlıdır.
Kaldı ki cehalet, "giderilebilir" bir sorundur. Misal, "eğitirsin" geçer.
Tövbe kapısı açıktır zira...
Ancak okumuşların zararı, inanılmazdır.
Zira donanımlıdır. Üstelik cahil eğitilirken okumuşun "hainliği" kalıcıdır. Savaşta saf değiştirebilir, kendini saklayabilir hatta "vatansevere" dahi dönüşebilir.
Son darbe girişimi, asker kıyafeti giymiş haydutlar kadar okumuşların derin ihanetiyle de yüzleşmemizi sağladı. Darbeci haydutla tepeledik fakat okumuş hainlerin çok azını teşhis edebildik.
Peki, bu okumuş hainler nerelerde? YÖK, medya, sanat çevreleri, onlarla dolu... Üniversitelere kanserli hücre gibi metastaz halindeler. Donanımlı fakat niyeti "paralel" bu hainlerin yumuşak karnı hizmet ettikleri odaklarla tanımlı...
Bu kadar bilim tahsil edip böylesi mevkilere gelebilmelerine rağmen kendilerine FETÖ'nün çete reisinin akıl dışı söylemleri hatırlatıldığında "hoca söylüyorsa vardır bir hikmeti" diyebiliyorlar.
Şu anda Türkiye, paralel devlet yapılanmasına son vermek için altın fırsat yakaladı. Bunu da akıl-vicdan terazisiyle ama cesurca değerlendiriyor, hainlerimizden arınıyoruz.
Henry Kissinger cevabını bir sonraki cümlede vereceği şu soruyu sorar: "Biz Amerika olarak neden güçlüyüz, biliyor musunuz?" ABD'nin eski Dışişleri Bakanı; "çünkü..." der; "bizler Amerika olarak içimizdeki vatan hainlerini çabuk öldürürüz. Dünyanın birçok memleketinde vatan hainlerini ise kahraman yapar, ülkelerinde önemli yerlere getiririz."
Şu anda zaten bizim memlekette kahramanlaştırdıkları "okumuşların" derin ihanetiyle yüzleştik ve bu yerel hainlerin zararlarına karşı ülkeyi koruyoruz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA