Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ÖNERİ-YORUM ŞEREF OĞUZ

Şimdiye dek açılan en kapsamlı paket

Ak Parti'yi icra geleneğinde diğerlerinden ayıran en temel özellik söylediğini yapması, hükümet programlarına sadakati olmuştur. Her ne kadar Davutoğlu döneminde icraat hızında düşme yaşansa da Başbakan Binali Yıldırım ile bu sorun giderildi.
İcraatlar için bitim tarihi veren tavrıyla Binali Yıldırım dün Diyarbakır'da, bana göre bölge için bugüne dek açılan paketlerin en kapsamlısını sundu ve şu ifadeyi kullandı: "Ak Parti suyun üzerine yazı yazan bir parti değildir, ensemizde olun takip edin..."
Benim dikkatimi çeken, bölgenin ekonomik kalkınması için şimdiye kadar yapılanlardan farklı olarak bu paketle bütüncül yaklaşımın benimsendiği, sistemde adeta boşluk bırakmayıp A'dan Z'ye tüm unsurların düşünülmesidir.
Misal yatırım için makine parasından bedava arsaya kadar her şeyi düşünebilir ancak burada üretilenlerin pazarlama boyutunu ıskalarsanız, 3 ay sonra üretirken dahi batabilirsiniz.
Başbakan dün "devletin ihtiyaç duyduğu şeyler buradan karşılanacak" dedi ve devlet alım garantisi verdi. Pazarlamada yardım sözü veren Başbakan'dan, buradaki girişimcileri, sürdürülebilirlik boyutunda rahatlatacak "2027'ye dek sürecek destek" teminatı da geldi.
Paketin içeriğini bu sayfadaki metinden okuyabilirsiniz. İçerik kadar sürecin psikolojisi ve devamlılığının gözetilmesi açısından çok devrimci adımlar atılacağını öğrendik dün...
Yapılacak yatırımlar sayesinde istihdam oluşturma, bölge için çok özel önem arz ediyor. Zira PKK'nın zaten zayıflayan insan gücü, bu sayede "sıfıra doğru" seyredecek. Neticede insanların kaybettiklerinde üzülecekleri şeyleri oluşuyor.
İş gibi gibi gibi...
Arazi bütünleştirme konusunda yapılacakları ben fevkalade önemsiyorum. Çünkü ancak bu sayede bölgede geçimlik tarım yerine endüstriyel adımlar atılabilecek. Miras hukukuyla bölüne bölüne halı saha büyüklüğüne inmiş arazi, ekonomik tarım yapmaya imkân vermiyor.
Çözüm mözüm yok, çözüm millettir derken Başbakan'ın icracı kimliği ile bu söylediklerini, bölge insanıyla yaparak arzulanan çözümü, PKK uzantısı partilerle değil, bizzat milletle başarma kararlığını anladık.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA