Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ÖNERİ-YORUM ŞEREF OĞUZ

Cehennem 20 bin $ cennet 10 bine zor

Adamlar, cehennemin metrekaresini 20 bin $'dan satıyor, biz cennetin metrekaresini en fazla 10 bin $'a satarken zorlanıyoruz... Bu sözler Kuzu Grubu CEO'su Özen Kuzu'ya ait ve cehennem dediği, 54 derece toz duman kent.
Önceki gece Cityscape Global Fuarı münasebetiyle Sabah Gazetesi'nin gayrimenkul sektörü yerli yabancı patronlarına verdiği yemekte, Dubai Nusret'teyiz. Sol yanımda oturan Özen Kuzu'nun Cennet Türkiye ile Cehennem Dubai arasındaki bu fiyat farkı isyanı üzerine soruyorum:
"Peki, neden?" Cevap, sağ yanımda oturan TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi'den geliyor: "Ülke markası."
Tam da bu yüzden Türkiye markasına hizmet seferberliği zamanıdır. Darbeci haydutların şimdilerde yurtdışında ülkemizi karalama kampanyalarına da cevap oluşturacak bu seferberlik sayesinde yalnızca imaj hasarımız giderilmeyecek, yabancıya gayrimenkul satışında ucuzculuk giderilecek.
Bugün Türkiye'de hemen her ekonomi STK'sı, bunun için gayret sarf ediyor. Dünya kazan DEİK kepçe, küre karış karış geziliyor, muhataplarına Türkiye anlatılıyor. Diplomatlar Çanakkale'ye götürülüyor, uluslararası medya kuruluşu Global Connection, yabancı basını Antalya'da ağırlıyor, KADEM ve SETA ülkedeki yabancı medyayı gerçekler hakkında bilgilendiriyor.
Pek çok işinsanı, yurtdışı medyaya ilan veriyor. Yakında ülke dışında kamu ve ekonomi diplomasisi turları başlayacak.
Burada benim dikkatimi çeken, bu gayretlerin koordinasyonundaki eksikliktir.
Geçen ay Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş başkanlığında Ankara'daki toplantıya katılmış, ekonomi diplomasisi alanında strateji belirleme ve neler yapılabileceğine dair fikir alışverişinde bulunmuştuk.
Ancak bu amaçla kurulan birimden toplantı notları dahi gelmedi, sanki dostlar diplomaside görsün misali, unutuldu gitti. Fakat Dubai'deki Sabah'ın yemeğine katılan iş dünyasının akıncıları, bu ihtiyacı çok derinden hissettiklerini adeta haykırdılar.
FETÖ'cülerin ve PKK'nın ülke markamıza yaptığı hasarı gidermek için koordinasyon gerekir. Ve bu cennet vatanın nimetlerinden yararlanmak için Türkiye markasına hizmet edecek, dünyalının ikinci vatanı "Türkiye'ye gel, kendi öykünü keşfet" diyecek projelerde işbirliği şart.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA