Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ÖNERİ-YORUM ŞEREF OĞUZ

Yarın bugünden daha iyi olacak

Hasan Kalyoncu Üniversitesi'nin Akademik Yılı açılış törenindeyiz. Kürsüde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak var.
"Eğitim her şeyin başı" diye başlıyor sözlerine ve sürdürüyor; "gençlerin bilgiyle imtihanı hiç böyle zor olmamıştı."
Albayrak bilgiye erişimin böylesine "kolay" fakat nitelikli, doğru bilgiyi bunların arasından ayıklamanın "zor" olduğu çağda, gençlerin milli ve yüksek şuurla bunun üstesinden geleceğini söylüyor.
Doğru fikre sahip olmanın doğru bilgiye erişmekten, bunu sorgulamaktan geçtiğini, aksi halde altın nesil yerine hain nesil üremesi neticesinin hâsıl olacağını belirtiyor.
FETÖ ve PKK oluşumlarıyla budanmaya çalışılan Türkiye dinamizmine dikkat çekiyor Berat Albayrak "sonuna kadar temizlik" sözü veriyor ve Batı'yı kendi içinde barındırdığı bu tehditler konusunda uyardıklarını, ilaveten "şimdi onlar düşünsün" yorumunu yapıyor.
Her kuşağın bir hikâyesi var. Bu kuşağın hikâyesi, en zoru olacak. 15 Temmuz zaferinde gençlerin gösterdiği katılım ve kahramanlık, zaten kendi kuşaklarının ana temasını kaplıyor. Bakan Albayrak'ın "milli şuur" ile gençlerin enerjisini kaynaştırma vurgusu, bu bakımdan son derece önemli.
Yarın, bugünden daha iyi olacak, buna inanıyoruz. Nitekim darbeci haydutların ülkemizi işgal girişimiyle gördük ki Allah'tan başkasına secde edenlerin içimizden ayıklanmasıyla genç kuşakların enerjisi, hain unsurlara değil, doğrudan ülkenin geleceğine odaklanacak.
Üniversite Mütevelli Heyeti Başkanı Cemal Kalyoncu ile önceki mezuniyet töreninde kampusu gezmiştim. Gördüğüm, ilave binalar artan derslikler ile "marka kente marka üniversite" sözünün gerçekleşme yolunda olduğuydu. Rektör Tamer Yılmaz'ın paylaştığı veriler de zaten şimdiden yarının bugünden daha iyi olacağını doğruluyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA