Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ÖNERİ-YORUM ŞEREF OĞUZ

Mühendislerimiz dünyayı şaşırttı

Dünyanın en büyük tüketici elektroniği fuarında ilgi odağı olan Vestel’in patronu Ahmet Nazif Zorlu, “Mühendislerimiz dünyayı şaşırttı. Yabancılar bizi hayranlıkla izliyorlar. Gezegeni şaşırtmaya devam edeceğiz” dedi

Berlin'deki IFA Fuarı'nda 1600 kişilik Ar-Ge ordusunun geliştirdiği zar televizyonlar, vakumlu buzdolapları, antibakteriyel çamaşır makineleri ve akıllı beyaz eşyalar dünya prömiyerinde ziyaretçilere parmak ısırttı. Başarının sırrı en iyi mühendisleri bir araya getirip dünyayla yarıştırmak. Vestel'in patronu Ahmet Nazif Zorlu, "Gezegeni şaşırtmaya devam edeceğiz" dedi.

HAYRANLIKLA İZLİYORLAR
Türkiye'de teknolojinin çok geliştiğini artık yabancı markaların kendilerini hayranlıkla izlediğini anlatan Zorlu, "Eskiden bu fuarlara geldiğimizde yabancı markaların ürettiği ürünleri hayranlıkla izlerdik. Şimdi onlar bizim stantlarımıza gelip hayranlıkla bakıyorlar. Standımız bizimle görüşmek isteyen insanlarla dolu" diye konuştu.

790 ÜRÜN TANITIMI YAPILDI
Beyaz eşya ve televizyon Ar-Ge'sinde çalışan mühendisleri özgür bıraktıklarını söyleyen Zorlu, şöyle konuştu: "Türkiye'nin en iyi üniversitelerinden en başarılı mezunları istihdam ediyoruz. Bize sadece onların mucizelerini seyretmek kalıyor. Durursak düşeceğimizi biliyoruz. O nedenle koşuyoruz. Biz Avrupa'nın en iyi TV'lerini üretiyorduk. Beyaz eşya bölümümüzden dolayı mekaniği biliyorduk. Şimdi ikisini birleştirdik." Vestel, fuardaki 3 bin metrekarelik stantta toplam 790 adet ürün sergiledi.


Dünyada ilk kez buzdolabına vakum bölümü eklendi.

ÇAMAŞIRI ALGILIYOR
Vestel'in standında dikkat çeken bir başka ürün de Intelli-Care teknolojisiyle geliştirilen çamaşır makinesi oldu. Bu özellik, çamaşırı yanlış yıkama sorununu ortadan kaldırıyor. Çamaşırın özelliğini algılan makina, programı kendisi seçiyor. Sterilizone çamaşır makinesi de bakterileri yüzde 100'e varan oranda azaltıyor. Vestel'in Brilliart bulaşık makinesi ise bulaşıkların kirini tespit edip program ayarlamasını yapıyor.

AMAZON'LA İŞBİRLİĞİ
Şirketin Amazon ile gerçekleştirdiği işbirliği sonucunda ürettiği akıllı çamaşır makineleri de fuarda ilgi odağı oldu. Akıllı çamaşır makinelerine entegre edilen Amazon Dash Replenishment deterjan ve yumuşatıcı azaldığında otomatik olarak Amazon servisine sipariş veriyor. Vestel'in Amazon'un ev içi akıllı asistan cihazı Alexa'nın ekosistemine dâhil olmasıyla birlikte TV'ler de sesli komut ile kontrol edilebilecek.


IFA Fuarı'nda Vestel'in dünya ödülleri de sergilendi.

AKILLI AYNAYI TANITTI
Vestel, fuarda Vitra işbirliğiyle üretilen Türkiye'nin ilk akıllı aynasını da tanıttı. Ayna, hava durumu, takvim, trafik bilgisi, senkronize edilmiş sosyal medya ağları ve haber akışı ile kişiselleştirilmiş bir görsel asistan olarak tanımlanıyor. Stereo hoparlörleri ile tüketicilere müzik keyfi sunuyor. Vestel, elektrikli otomobillere özel şarj ünitesini de standında sergiledi. Ürün, ortalama bir otomobil pilini 2 saatten daha kısa bir sürede tam şarj edebiliyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA