Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ÖNERİ-YORUM ŞEREF OĞUZ

Daha gidecek çok yol var

Ekonominin dinamiklerini dayandırdığı sektörlerin başında; inşaat geliyor. 300'den fazla sektörü doğrudan ilgilendiren bu dinamizmin içinden geçtiği dönemi ve geleceğini, Özak GYO'nun Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akbalık ile konuştuk. Akbalık, daha önce "konutbank kurulsun" önerisiyle gündeme gelen, sektörün büyük oyuncularından… Söyleyecekleri var;
Sermayeyi tabana yaymak; firmamızın, potansiyeline ulaşması için efektif fiili dolaşım oranını artırmamız gerekiyordu. Sermayeyi tabana yaymak, hisselerin derinliğini artırmak ve bu sayede şirket değerini maksimize etmek istedik. Bu yüzden yatırımcılara kendimiz anlatmak amacıyla Frankfurt, Londra ve Varşova'da yatırımcılarla bir araya geldik.
Yabancı potansiyelin farkında; Yatırımcılar kulaktan dolma bilgilerle, ön yargılarla yatırım yapmıyorlar. Türkiye'nin ve gayrimenkul sektörünün gerçek potansiyelinin farkındalar ve hisselerimize ilgi gösterdiler.
Gidip anlatınca sonuç alınıyor: Yatırımcılar fırsatı gördü, Orta ve Kuzey Avrupa'dan yoğun talep geldi. Özellikle son günlerde Cumhurbaşkanı'nın ziyaretiyle de ikili ilişkilerin gündemde olduğu Polonya'dan ciddi bir talep geldi. Böylece yaklaşık %11'lik hissemizi satmış olduk ve halka açıklıkta %25 oranını yakaladık.
Türkiye'ye güven: Bu %25'in %70'ini yabancı yatırımcılar oluşturuyor. Avrupa'nın bu ilgisi mevcut gündeme rağmen Türkiye'ye olan güvenin önemli bir göstergesi. Almanya'dan gelen talep iki ülke arasındaki ekonomik ilişkilerin ne kadar sağlam olduğunun ispatı…
GYO'lara yatırım: GYO'lar için, gelişmekte olan bir ülkenin gelişmekte olan bir sektörünün gelişmekte olan şirketleri diyebiliriz. Fırsat da burada doğuyor. Bir ev alacak kadar parası olmayan ama gayrimenkul sektörünün gelişiminden ve güvenli yatırım ortamından yararlanmak isteyen yatırımcılar için GYO hisseleri biçilmiş kaftan.
Vergisiz kazanç fırsatı: Herkes bütçesi doğrultusunda iddialı projelere imza atan GYO'lara ortak olabilir. Üstelik likit bir yatırım, anında nakit'e çevrilebilir. Hisseden kazandığınızın vergisi de yok.
Sektörün geleceği: Gelişmekte olan bir ülkeyiz. Ülkemizin alt yapı yatırımları tüm hızla devam ediyor. Bu alt yapıya uygun nitelikli konut, ticari alanlar ve ofis talebi düzenli olarak artacak. Talebin daralmasının temel nedeni stok fazlalığı değil, ekonomik konjonktür...
Sonuç: ABD ve AB'nin parasal genişlemenin sonuna gelmesi, bizim gibi gelişen ekonomileri olumsuz etkiliyor. Uzun vadede emlak sektörünün de Türkiye'nin de hız kesmesi gibi bir durum yok. Biz güçlü ve hikâyesi olan büyük bir ülkeyiz. Daha gidecek çok yolumuz var.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA