Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MELİHA OKUR

Büyükşehir yasa tasarısından turizme tehdit

Güney Ege sallanıyor. Dinlenmek ve rahatlamak için bölgeye koşanlar, deprem korkusuyla tası tarağı toplayıp geri dönünce, daha sezon başlamadan turizmciyi endişe sardı.
Turizmcinin yeteneği turistlerin kaygısını eğlenceye dönüştürebilir mi? Artçı sarsıntılar sürerken Sanko Enerji, DenizTemiz Derneği/ Turmepa ile güzel bir işe imza attı. Enerjinin başındaki Turgut Konukoğlu, Sanko Enerji Genel Müdürü Cem Âşık ve DenizTemiz Turmepa Genel Müdürü Akşit Özkural Göcek'teki koylara atıklarını bırakan tekneleri denetledi. Sanko Enerji, Turmepa1 teknesinin bir yıl boyunca sponsoru.
Peki, muhafazakâr sermayenin önemli ismi, G. Antep merkezli Sanko'nun Batı kıyılarında işi ne?
Holdingde gelecek yıl nöbet değişimi var. CEO Abdülkadir Konukoğlu, 65 yaş kuralı gereği emekli olup yerini üçüncü kuşağın iki numaralı ismi Zeki Konukoğlu'na bırakacak.
Zeki Konukoğlu'nun iyi eğitimli ve çocukluğundan beri işlerin içinde olan oğlu Turgut Konukoğlu, görünen o ki, holdinge başka bir pencere açacak. Bu, 108 yıllık holdingin yerel kalmayacağının işareti. Şirketler köklü, patronlar eğitimli, dünya görüşü muhafazakâr.

***

Yer sarsılır geçer, sular temizlenir gider ama turizm beldesi Göcek ve sekiz turizm bölgesi, yeni "Büyükşehir yasa" tasarısıyla birlikte Fethiye'nin bir mahallesi haline gelirse, işte o zaman bölge için en büyük çöküş başlayacak.
Göcek'in nüfusu kışın 5 bin, yazın da 7 bin. Doğu Akdeniz'in en büyük marina merkezi. Haldun Simavi, Ülker Grubu ve Doğuş Holding'e ait altı marina burada. Belediyenin de marinaları var. Yazın 2 bin yat bağlanıyor marinalara. Göcek Belediye Başkanı Recep Şatır, "7 milyon lira olan bütçemize, yatların bir faydası yok. Hizmet yönetimi ciddi birikim istiyor. Eğer tasarı yasalaşırsa Fethiye bu işin üstesinden nasıl gelecek?" diye soruyor.
Beldelerin tümü turizm markası.
Tasarı doğru belde belediyelerinin silinmesi yanlış. Turizm bölgelerine özel planlama gerekli. Yasa çıkarsa, gelir getiren bölgeler bir bir ölecek.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA