Türkiye'nin en iyi haber sitesi
OKUR TEMSİLCİSİ İBRAHİM ALTAY

Kurgusallık sorunu

Okurlarımızın geçtiğimiz hafta yayımlanan Ereğli'deki cinayet haberlerine itirazı: "Haberinize göre şüpheli olarak gösterilen kişi olan Deniz Poyraz cinayeti işlediğini kabul etmemiş. Ortada başka sanık ya da kayıt da yok. O halde Deniz Poyraz'ın Gizem Tunç'un ellerini keserken 'Bu ellerle mi Murat'a dokundun' dediğini nereden biliyoruz?"
Haberler Erhan Öztürk, Mesut Altun ve Şaban Yılmaz'ın ortak imzasıyla çıkmış.
Kendileriyle konuştum. "Cinayetin ayrıntılarını tüm Türkiye SABAH'tan öğrendi. Zanlının maktule gönderdiği 'Sen benimsin, ellerin benim. Hep bana dokunacak, benim elimi tutacak, yoksa ellerini keserim' tarzındaki mesajlara ulaştık.
Orada da onu anlatmaya çalıştık. Elimizde cinayete dair mesajlar, tanık anlatımları ve polis yetkililerinden alınan bilgiler var. Savcılığın gizlilik kararından dolayı yayımlayamıyoruz."
Sabah ekibinin sahada yaptığı çok yönlü araştırma takdire şayan. Ama haberin bu kısmını okuduğumuzda bir kurgusallık sorunuyla karşılaştığımız da çok açık.
Şüphelinin bu cinayeti işleyip işlemediğine mahkeme karar verecek. Olayın başka tanığı ya da zanlısı varsa ortaya çıkacak. Ama şu an için cinayet sırasında böyle bir konuşmanın geçip geçmediğinden emin olmamız, bir yerden duyduysak bile kesinmiş gibi sunmamız doğru değil.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA