Türkiye'nin en iyi haber sitesi
OKUR TEMSİLCİSİ İBRAHİM ALTAY

Bir açıklama gerekmez mi?

Sayın Sabri Ayçiçek gazetemizin dikkatli ve dil konusunda duyarlı okurlarından:
"Bugünkü SABAH'ın (10.10.2013) 6.sayfasında Katil Sevgilinin İntihar Oyunu başlıklı haberin spotunda 'el svapları' diye bir terim geçmekte. Bunun 'tıbbi' bir kavram olduğunu anladım ama anlamını bulmak için internete bakmam gerekti. Her okurun böyle bir şansı ya da zamanı olmayabilir. Çok teknik olan bu kavramla ilgili bir açıklama konabilirdi."
SVAP, baş harflerden oluşan bir kısaltma... Ekonomi (Stream Visual Assessment Protocol), mikrobiyoloji (Staphylococcal Ventilator-Associated Pneumonia), kriminoloji (Specialized Victim Assistance Program) alanlarında farklı anlamlara geliyor.
Haber kriminolojiyle ilgili ve elde yapılan barut izi incelemesine atıf yapıyor. Metnin bütünlüğü içerisinde kelimenin anlamına dair bir fikir edinmek mümkün olsa da bu tür terimleri Türkçeleştirerek ya da anlamlarını vererek kullanmak daha yerinde olacaktır.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA