Türkiye'nin en iyi haber sitesi
OKUR TEMSİLCİSİ İBRAHİM ALTAY

Başlık haberin aynasıdır

Türk Filmi Gibi Tecavüz... Büyük harflerle yazılı bu başlık 1 Kasım 2013 tarihli SABAH logosunun hemen yanında yer aldı.
Haberin içerisinde genç kız, içki, uyuşturucu, sarhoş, yarı baygın, enişte, abla, polis gibi kelimeler var.
Bir okurumuz böyle bir haberin, logonun hemen yanında, bu büyüklükte yer almasını gazetemize yakıştıramadığını söyledi.
Başlığa ve haberin veriliş biçimine itiraz etti. "Tecavüz suçlarına dikkat çekmek istemiş olabilirsiniz ama söz konusu eylemin ayrıntılı bir biçimde tarif edilmesi özendirici olabilir" dedi.
Okurumuzun bütün eleştirilerini Yazı İşleri'ne aktardım. Bu yazımda, üzerinde uzlaştığımız bir mesele olarak, 'başlık' üzerinde duracağım.
Haber başlıkları indirgeyici değil, kuşatıcı olmalı. Habere ayna tutmalı, mümkünse doğrudan doğruya haberin içinden alınmalı.
Yakıştırmalardan, göndermelerden, genellemelerden kaçınmalı.
Türk sinemasında bu tarz tecavüz olaylarını konu alan filmlerin sayısı ancak iki elin parmakları kadardır. Benzer sahnelere dünya sinemalarında da rastlanır. Oysa başlığın Türk filmi ile tecavüzü özdeşleştirmek gibi bir risk taşıdığı çok açık.
Ve bu yaklaşım Türk filmine de okura da haksızlık.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA