Türkiye'nin en iyi haber sitesi
OKUR TEMSİLCİSİ İBRAHİM ALTAY

Sevgiyi anlatan kim?

Proje yönetiminde yıldızlarla çalışmak olarak adlandırılan bir yöntem var. Nitelik kadar, hatta bazen daha çok, isimlere önem atfedilen bu tarz basına da yansıyabiliyor.
İşin içine ünlüleri katmanın okuyucuyu cezbedeceği düşünülüyor. Bunun bir örneği olarak Sabah Pazar'da oyuncu Selin Demiratar'ın yazar Ferhat Kazancı ile yaptığı röportaj var: Aşkı Güvensizlik Öldürüyor. (22.12.2013)
Spottan anlıyoruz ki oyuncumuz ile yazarımız 'yakın arkadaş' imiş: "Oyuncu Selin Demiratar aldı kayıt cihazını yakın arkadaşı, Beden Bende Bir Bavul kitabını yazan, Ferhat Kazancı ile aşk, ilişkiler ve sevgi üzerine konuştu."
Şüphesiz kitabı ve yazarını önemli kılan bu değildir. Ama söyleşiye gazeteciliğin ötesinde bir anlam kazandırmayı amaçlayan bu sunum tarzı tartışmalı.

Standartlar belli
Söyleşilerde muhabirin imzası atılır; sorular ve cevaplar konuşma çizgisi ile verilir. Burada da bir istisna yapılmış. Hem imza atılmış hem de söyleşiyi yapan ve yapılan kişilerin isimleri içeriye de yazılmış.
Bunun nedeni; söyleşiyi yapanla söyleşi yapılanın birbirine karışmasını engellemek imiş. Bir noktadan sonra rollerin değiştiğini görüyor; Demiratar'ın aşk ve sevgi hakkındaki görüşlerini okumaya başlıyoruz çünkü. Tırnaksız verilen 'Sevgi Arttıkça Bağımlılığım da Artar' şeklindeki kutu başlığındaki sözü de Demiratar söylemiş zaten. Bu esnekliğin Sabah Pazar'ın diğer muhabirlerine de sağlanmasını istemek hakkımız olabilir mi?
İlgi çekeceği düşünülen haberler ana gazetenin ilk sayfasından anons edilir. Tuhaflık bu anonsa da sıçramış. Sabah'ın ilk sayfasındaki duyuru 'Selin Demiratar Sevgiyi Anlattı' spotuyla yapılmış. Altına da şu cümle yazılmış: "Aşkı, Tembellik ve Güvensizlik Öldürüyor." Doğal olarak okurlarımız bu cümlenin Demiratar'a ait olduğunu düşünmüş ve yanılmışlar. Hattı zatında cümle kimseye ait değil. Kazancı'nın aşk ve sevgi hakkında söylediklerinin bir karması. Kötü bir özet. Haliyle yazara ve okura haksızlık edilmiş.
Görüldüğü üzere, yıldızlarla çalışmak her zaman arzu edilen sonucu doğurmuyor. Ve gazetecilik kiminle çalışırsanız çalışın kendi standartlarına uymanızı gerektiriyor.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA