Türkiye'nin en iyi haber sitesi
OKUR TEMSİLCİSİ İBRAHİM ALTAY

Tanıklık etmek

Gazetecinin birinci görevi tanıklık etmektir. Orada olmak, olup bitenleri beş duyuyla hissederek duyurmaktır. Bu sayede dezenformasyonun önüne geçilebilir.
Daily Sabah haber editörü Yusuf Selman İnanç ve fotoğrafçı Erkan Sevenler bunu yaptı. Suriye'deki çatışmadan kaçan Ermeniler Türkiye'ye sığınmaya başlayınca... Durumu yerinde görmek üzere Keseb'e gittiler. Muhaliflerle, Keseb'de yaşayan ve Türkiye'ye gelen Ermenilerle görüşüp, Daily Sabah için bir dosya hazırladılar. İlk giden oldular, ilk fotoğrafları paylaştılar, ilk elden bilgiler verdiler. Bunu çok zor şartlar altında gerçekleştirdiler.
Daily Sabah markasına saygınlık kazandıran ve iki tam sayfa yayımlanan bu haber pek çok medya kuruluşu tarafından alıntılandı. Aynı gün, Sabah'ın ilk sayfasında kendisine yer bulamamışsa da Dış Haberler sayfasında bir özet olarak kullanıldı. İnanç ve Sevenler'i kutluyorum.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA