Türkiye'nin en iyi haber sitesi
OKUR TEMSİLCİSİ İBRAHİM ALTAY

Galatasaray taraftarını kızdıran haber

Bu haftanın en çok tepki alan haberlerinden biri Günaydın'ın manşetinde yer alan FB'li Genç İşadamları GS'lileri Çileden Çıkaracak (05.06.2015) oldu. Habere göre Zorkoflar isimli bir taraftar grubu Boğaz'da şampiyonluk kutlaması yapmıştı. Kutlamalar için Galatasaray'lı futbolcuların yüzlerinin bikinili dansçı kızların fotoğraflarının üzerine yerleştirildiği bir poster hazırlanmış ve sergilenmişti.
Çok sayıda e-posta ve telefon geldi. Bir kısmında sözü edilen kutlama biçimine duyulan tepki gazeteye yansıtılıyordu. Bazı okurlarımız bu olayın haberleştirilmesine ve sözü edilen posterin ilk sayfadan büyükçe yayımlanmasına tepki gösterdi. Gazete ile taraftar grubu arasında bir ilişki bulunduğuna ve reklam yapıldığına dair suçlamalar yapanlar da oldu. .
Günaydın eki Yayın Koordinatörü Sinan Özedincik ile konuştum. "Tekneye davet edilmediklerini, olayı duyup kendi istekleriyle gittiklerini, taraftar grubuyla haber dışında bir ilişkilerinin bulunmadığını, çektikleri fotoğrafların gizlice çekilmediğini ve montaj olmadığını" söyledi. "Olanı hiç yorum katmadan olduğu gibi aktardıklarını ve bunun yalnızca Günaydın tarafından yakalanan bir haber başarısı olduğunu" belirtti.
Gerçekten de haber yorum katmadan yazılmıştı ve haftanın çok konuşulanları arasında yer aldı.
Yine de öneri mahiyetindeki birkaç hususu aktarmakta yarar var. Gazeteci, bu kutlama tarzının cinsiyetçi ve hayvan haklarına saygısız (Melo'nun başının bir köpek fotoğrafına monte edilmesi) olup olmadığını değerlendirmelidir.
Bu tür provokatif ve barışa hizmet etmeyen eylemlerin medyada görünür olmaktan yüz bulduğunu ve beslendiğini unutmamalıdır.
Sözü edilen tarzdaki fotoğrafları kullanmamak ya da büyütmemek kimi zaman daha yararlı olabilir.


YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA