Türkiye'nin en iyi haber sitesi
OKUR TEMSİLCİSİ İBRAHİM ALTAY

Okurdan kısa kısa

Kadri Yıldız: "Ne demek İstanbul'a Nuh uğradı? Çocuğunuzdan veya alelade birinden mi bahsediyorsunuz? Sözü halk arasında 'düztabanlık, ayağını sürümek' diye bilinen kavrama getiriyorsunuz? Bu haberinizi bir İslam peygamberi olan Nuh Aleyhisselam'a saygısızlık olarak görüyorum."
NOT: Pek çok okurumuz yoğun yağış ve sonrasında oluşan su baskınının, 03 Haziran 2015 tarihli Sabah'ın birinci sayfasından İstanbul'a Nuh Uğradı başlığıyla duyurulmasına tepki gösterdi. Doğruluğu ve yanlışlığı bir yana, temel inanç ifadelerinin günlük haberlerde benzetme, ironi ya da hiciv konusu yapılması okurları rahatsız ediyor. Kaldı ki tufan kelimesinin günlük dilde kazandığı anlam farklı olsa bile, dini metinlerde tasvir edilen Nuh Tufanı böyle bir benzetmeye çok uygun değil. Daha dikkatli olmak gerek.

Erkan Keseli: "1 Haziran 2015 tarihli haberde Fesat Yuvası Kapatılıyor başlığı sanırım maksadı anlatmaktan çok anlamı başka yere çekmiş. Polis Akademisi aslında fesat yuvası değildir. Evet, akademiyi farklı amaçlar doğrultusunda 'fesat yuvası' haline getirmek isteyenler olmuştur. Sanırım doğru ifade bu olmalıydı. 1937 yılında kurulan akademi milletine ve devletine hizmet eden amirler yetiştirmiştir. Yanlış yapanlar yüzünden buradan yetişenlerin zan altına alınması doğru değildir, ki hala buradan yetişen namuslu ve dürüst müdürlerin bu yanlışların düzeltilmesinde görev aldığı unutulmamalıdır."

Nihat Tarkan: "Bugün parmağını burnundan sokup gözünden çıkaran adam fotoğrafını gördüm ve neredeyse kusuyordum. Daha önce de tümörlü adam, kum adam vs. gibi insan midesinin kaldırmakta zorlanacağı iğrenç fotoğrafları tekrar tekrar koyduğunuzu görmüştüm.
İnternet gazeteciliği de basılı gazetecilik kadar ciddi, hatta belki daha ciddidir. Böyle iğrenç şeyleri koyarken bir uyarıda bulunmanız, buzlama yapmanız isabet olacaktır kanısındayım."
NOT: Kanaatim, haberden çok 'gösteri' niteliği taşıyan bu galerilerin siteden kaldırılmasının daha doğru olacağı yönünde.



Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA