Türkiye'nin en iyi haber sitesi
OKUR TEMSİLCİSİ İBRAHİM ALTAY

Şiddet görselleri

Şiddet toplumsal bir vakıa... Gazeteciler bu olgunun yansıtılması sırasında bireysel haklar ve kamu yararı arasında denge kurmak zorunda. Özellikle görsel malzemeyi üretirken ve kullanırken...
Ortada bir trajedi ya da yas varsa buna saygılı davranmalıyız. Acılara sadece 'güzel iş' ya da 'malzeme' gözüyle bakmamalıyız.
Çocukların, cinsel taciz ve suç kurbanlarının, travmatik olaylara maruz kalanların görüntülerini alırken ve yayımlarken daha hassas davranmalıyız.
Gerçeklikten uzaklaşmamalıyız, bu doğru, ama mesafeyi de iyi ayarlamalıyız. Gereklilik ve zorunluluk kriterlerine uymalıyız. Bunu yaparken, gazetecilik motivasyonumuzun insancıllığını ve davranışımızın olası sonuçlarını da sorgulamalıyız.
Aksi takdirde şiddetin büyümesine, normalleşmesi ve yaygınlaşmasına yol açmış oluruz. Duyarlılığı artıracağız derken duyarsızlaşır ve duyarsızlaştırırız.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA