Türkiye'nin en iyi haber sitesi
OKUR TEMSİLCİSİ İBRAHİM ALTAY

Peşin hüküm

Leyla Bakırcı adlı okurumuz benim eski yazılarımdan verdiği örneklerle örülmüş uzun mektubunda kısaca şöyle demiş: "Siz hep gazeteciler savcı, hakim, avukat, polis gibi davranmamalı diyorsunuz. Fakat bazı haberlerde buna dikkat edilmiyor."
Dikkat edilmediğini söylediği haberlerden biri, AK Parti eski Diyarbakır Gençlik Kolları Başkanı Yunus Koca'nın öldürülmesi. Okurumuz Sabah'ın bunun bir terör eylemi olduğunu yazdığını ama polisin failleri yakalamasından sonra başka ihtimallerin gündeme geldiğini ifade ediyor.
Öncelikle Koca'nın yakınlarına başsağlığı diliyorum. Acı bir kayıp olmuştur. Umarım olay bir an önce ve bütün boyutlarıyla aydınlanır.
Okurumuz haklı. Gazeteciler olayın sıcaklığıyla peşin hükümler vermek yerine soğukkanlı davranmalıdır. Aksi hem gazeteciliğe hem de savunulmak istenen düşünceye zarar verir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA