Türkiye'nin en iyi haber sitesi
OKUR TEMSİLCİSİ İBRAHİM ALTAY

Kortej ve tarafsızlık

İki eleştiriyi daha aktararak noktalayalım yazımızı.
İlki festival geleneklerinden biri olan 'kortej'e gazetecilerin de katılıp üstü açık arabalardan 'halkı selamlaması' ile alakalı. Çok eleştirildi, hatta dalga konusu oldu. Eleştirilere büyük ölçüde katılıyorum. Gazetecilerin kendilerini 'celebrity'leştirmeye, haberin objesi haline gelmeye çalışması bence de yanlış.
İkincisi; Sabah'ın bazı filmleri ön plana çıkarıp 'jüriyi etkilemeye çalıştığı' iddiasıydı. Jürinin etki altında kalıp kalmayacağı bir yana... Bu eleştirinin nedeni sanırım yarışma filmlerinin gösteriliş sırasıydı. İlerleyen günlerde bütün filmlerle alakalı haberler gazetede kendisine yer bulmaya başlayınca itirazlar da azaldı.
Yine de önümüzdeki hafta içerisinde haberleri tekrar inceleyip Sabah'ın bu konuda 'adil' ve 'dengeli' davranıp davranmadığını değerlendirmeye çalışacağım.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA