Türkiye'nin en iyi haber sitesi
OKUR TEMSİLCİSİ İBRAHİM ALTAY

Yanıltıcı başlıklar

Burak Ulusoy adlı okurumuz Sabah internet sitesinde atılan başlıklardan şikayetçi: "İnsanların habere tıklaması için yanıltıcı başlıklar koymanız etik bir yaklaşım değil. Örnek olarak şu an ana sayfanızda gördüğüm haberlerin başlıklarını yazıyorum. 'Zebraların o sırrı çözüldü', 'Erdoğan külliyede onları ağırladı', 'Davutoğlu devlerle görüştü', 'Orada koca arıyorlar', 'Onlar dünyayı bakın nasıl görüyor.' Lütfen başlıkları haberin içeriği konusunda okuru yanıltmayacak şekilde atalım. Yoğun olan insanları da düşünelim ve haber tüccarlığından vaz geçelim."
Mehmet Irmak adlı okurumuz da benzer düşüncelere sahip: "Çin'deki patlamayı, Pakistan'daki okul olayını birinci sayfadan öyle bir duyurmuşsunuz ki başlığı okuyunca Türkiye'de oldu sanıyoruz. Flaş haber atacağım diye insanları kaosa sürüklemeyin."
Bu konuyu ileride ayrıntılı olarak tartışacağız.
Son olarak Galatasaray Konya Deplasmanında başlıklı habere değinelim. Spotta Galatasaray'ın Torku Konyaspor'u konuk ettiği belirtilmiş ve haberin içinde maçın Türk Telekom Arena'da oynandığı yazılmış olsa da hem ilk sayfada hem de içeride 'deplasman' kelimesi kullanılmış. Bereket versin sabah.com.tr yöneticileri okurlardan gelen tepkileri göz önünde bulundurarak hatayı çok kısa bir süre içinde düzelttiler.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA