Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

İstanbullu muhalifler bastırdı, karar alındı

İstanbul Üniversitesi Rektörü Kemal Alemdaroğlu'nun görevden alınması için YÖK tarafından verilen kararda İstanbul üniversitelerinden gelenlerin büyük etkisi oldu

İstanbul Üniversitesi Rektörü Kemal Alemdaroğlu'nun görevden alınmasına yönelik Yükseköğretim Genel Kurulu (YÖK) tarafından alınan kararda İstanbul üniversitelerinin büyük etkisi olduğu öğrenildi. Konuyla ilgili bilgi vermekten kaçınan YÖK Başkanı Prof. Dr. Erdoğan Teziç, "Cumhurbaşkanı'na intikal eden bir şey hakkında açıklama yapmak istemem" sözleriyle, olayı kabul ederken, YÖK üyeleri, Başkan Teziç tarafından sıkı tembihlendiği için görüş bildirmek istemiyor. 3 Eylül Cuma günü yapılan YÖK Genel Kurul toplantısında, 19 üye içinde Prof. Dr. Alemdaroğlu'nun görevden alınması için 12 evet, 6 hayır ve bir çekimser oy kullanıldı. 5 kişiden oluşan YÖK Yürütme Kurulu üyelerinden 4'ü Alemdaroğlu'nun görevden alınması için "Hayır" oyu kullandı. Başkan Erdoğan Teziç ise görevden alınması yönünde oy verdi. Oylamada "Evet" diyenlerin büyük çoğunluğunun İstanbul'daki üniversitelerden oldukları anlaşıldı.

ENSTİTÜ BAŞINI YAKTI
Alemdaroğlu'nun görevden alınması kararı, "İstanbul Üniversitesi Kardiyoloji Enstitüsü hakkındaki yürütme kararlarının uygulanmaması"na yönelik bir inceleme raporuna dayanıyor. İnceleme bu yıl nisan ayında başlatıldı ve Mayıs ayında tamamlandı. Toplantıda önce bu inceleme raporu okundu. Raporda, Kardiyoloji Enstitüsü'nün kapatılması ve haksız görevden almalarla ilgili kararların uygulanmadığı yönünde bilgiler yer alıyordu. Raporun okunmasından sonra oy çokluğu ile Alemdaroğlu'nun görevden alınmasına karar verildi ve onay için Sezer'e gönderildi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA