Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

ANAP'ta kim lider olacak?

Merkez sağda her zamankinden daha hareketli günler yaşanıyor.
Erkan Mumcu'nun AK Parti'den istifa etmesi belli merkezler tarafından önemsenmese de politikanın yaratıldığı ve yürütüldüğü mahfillerde yeni bir heyecanı ateşlediği kesin.
Özellikle ANAP'ta bu gelişme ciddi tartışmalara ve gelişmelere yol açtı. Dün ANAP Başkanlık Divanı üyeleri ve Halil Posbıyık, Hasan Akgün, Kemal Aydın, Hüseyin Avni Sipahi, Mustafa Gül'ün de aralarında bulunduğu 70'i aşkın belediye başkanı biraraya geldi.
Toplantının ana konusu 'ANAP'ın yeni genel başkanı kim olmalı?' sorusuna cevap bulmaktı. Adaylar arasında şu isimler vardı: Ali Müfit Gürtuna, Erkan Mumcu, Lütfullah Kayalar, Nejat Arseven ve Niyazi Kahveci.
Bunlar bir anlamda bilinen isimler. Bilinmeyen ve ilk kez ortaya atılan ise Adnan Kahveci'nin yeğeni Niyazi Kahveci... Kahveci aynı zamanda ANAP MKYK üyesi.
Toplantıda ortaya atılan her isim üzerine ciddi tartışmalar yaşandı. Kimi Gürtuna, kimi Kayalar diyor ve her aday hakkında enine boyuna siyasi gelecek tahlilleri yapılıyordu. Ancak her iddia, bir başka tezle çürütülünce ortalık karışıyordu.
İçeriden gelen bilgilere göre toplantıda en çok ilgi gören genel başkan adayı Ali Müfit Gürtuna oldu. Gürtuna ile ANAP arasında son bir kaç haftadır çok özel ve sıcak ilişkiler kurulmuştu. Devreye Erkan Mumcu'nun girişiyle bu ilişkinin biraz yavaşlayacağı söylense de toplantıda ortaya çıkan manzara bunun doğru olmadığını gösteriyor. Çünkü, toplantıda yeralan ANAP'lılar Erkan Mumcu'ya çok sert tepki gösterdiler.
Bu tartışmalı toplantının sonunda ANAP'ı kongreye götürecek bir komite oluşturuldu.
Merkez Yürütme Kurulu Üyeleri Mahmut Ekşi, Ahmet Keskin, Abdülbaki Erdoğmuş, Cenk Tunçsiper, İstanbul İl Başkanı Sibel Çarmıklı gibi isimlerin yer aldığı 10 kişilik komite, 15 Nisan'dan önce ANAP'ı kongreye hazırlayacak.
ANAP'ları daha şimdiden bir kongre heyecanı sarmış durumda. Büyük bir kongre yaparak 'Biz de varız' demeye hazırlanıyorlar.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA