Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

Mausoleion Bodrum'a döner mi?

Türkiye Kürt açılımıyla yeni bir döneme adım atarken, Türkiye'nin özeti Bodrum'da da yeni bir dönem başlıyor. Yeni dönemin ipuçlarını Belediye Başkanı Mehmet Kocadon satır başlarıyla şöyle sıralıyor:
Yapılaşmaya sınır geliyor. Vahşi depolanan çöp sorunu bitiyor. Su sorunu çözülmek üzere. Arıtma tesisleri kuruluyor
.
Ve en önemlisi bu sorunları daha kolay halletmek için Bodrum, Büyükşehir Belediyesi olmak istiyor.
Doğrusu bir tatil kenti için olması gerekenler geç de olsa gerçekleşecek gibi... Ama sadece bunlar değil, Bodrumluların bu girişimleri tamamlayan önemli bir çabaları daha var; dünyanın yedi harikasından biri olan Mausoleion diğer adıyla Halikarnas Mozolesi'ni İngiltere'den geri getirmek...
Bu konuda çaba harcayan ısrarlı bir isim var: Avukat Remzi Kazmaz.
Yıllar önceden tanıdığım Kazmaz'ı Türkiye kamuoyu da "Gazi Mahallesi", Çamlıhemşin "Fırtına Vadisi" ve 1999 "Marmara Depremi Mağdurları" gibi önemli davalardan iyi tanıyor. Uzun süredir Bodrum'da yaşayan ceza avukatı Kazmaz'ın son yıllardaki bir başka ilgi alanı da "Belgesel Sinema" oldu. Çok sayıda belgesele imza attı ve ödül kazandı. Bodrum Uluslararası Belgesel Film Festivali'nin kurucuları arasında da yer alan Kazmaz, şimdi hedefine, Mausoleion parçalarını ait olduğu yere, Bodrum'a geri getirmeyi koymuş...
Dünyadan 118 bin imza topladı. 30 avukatla birlikte konuyu AİHM'ye taşıdı.
Şimdi ise Mausoleion ile ilgili ilk uzun metrajlı filmini çekmeye hazırlanıyor.
Filmin galası ise 11 Eylül'de yapılıyor. Peki, niye yapıyor tüm bunları?
Şöyle diyor Kazmaz:
"Yurtdışına kaçırılan tarih ve kültür varlıklarımıza dikkat çekmek istiyorum. Bu coğrafyanın insanları kendi tarihine, değerlerine sahip artık çıkmalı."

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA