Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

Erzurum'da körling salonu

Dün Kayak Seven Gazeteciler Derneği üyeleri olarak Erzurum'daydık. Amacımız 2012'de dünyanın 44 ülkesinden gelecek 250'yi aşkın gazeteciyi Türkiye'de nasıl ağırlayacağımızın ön hazırlıklarını yapmak.
Bu noktaya nasıl geldiğimizin öyküsü de bir hayli ilginç. Onu da bir başka yazıda ele alacağım.
Ama şimdi Erzurum'da bölgeyi de etkiyecek bir "değişim"e dikkat çekmek istiyorum. Doğunun bu güzel kenti son dönemde daha çok sıcak ve gerilimli geçen Ergenekon eksenli tutuklamalar ve tartışmalarla gündeme geldi ama Erzurum sadece bundan ibaret değil.
Havaalanından Palandöken'e çıkarken daha yolda "Körling (curling) salonu"yla karşılaşıyoruz. Hatta bir gazeteci arkadaşımız "Erzurum'da körling mi yapılıyor?" diye şaşkınlıkla soruyor. Haklı da çünkü körling bizde yeni duyulan bir spor dalı. Buzda büyük renkli toplarla oynanan bir oyun. Bir süre önce izlediğim Süpür adlı filmde ilk kez görmüştüm. Sanıyorum başta İstanbul olmak üzere hiçbir büyük kentte böyle bir salon yok.
Peki, nereden çıktı bu körling salonu?
İşin sırrı kayak denilince akla gelen bu kentin, çok değil 10 ay sonra dünya çapında bir etkinliğe ev sahipliği yapmasında saklı. 'Erzurum Üniversiade 2011'... Yani Üniversitelerarası Kış Olimpiyatları Erzurum'da yapılacak. Bu olimpiyatla Erzurum, sadece Türkiye'nin değil, bölgenin kış sporları merkezi haline gelecek.
'Üniversiade 2011' için son iki yılda 300 milyon dolar civarında bir yatırım yapıldı. Halen de sürüyor. Bu nedenle kentte sadece bin kişilik körling salonu yok; 2 bin kişilik buz hokeyi salonu, 500 kişi kapasiteli buz hokeyi ringi, 3 bin kişilik buz pateni salonu var.
Ayrıca Palandöken, Konaklı, Kandilli'de faklı kayak etkinliklerinin sergileneceği açık alanlar yapılıyor. Kayak Federasyonu Başkanı Özer Ayık, Erzurum'un şimdiden bir kış sporları merkez haline geldiğine dikkat çekerek şöyle diyor:
"Gelecek yıl yapılacak Üniversiade 2011 önemli tabii ki... Ama şu anda da Erzurum'da biz 24 ülkenin kayakçılarını ağırlıyoruz. Yarışlar yapılıyor etkinlikler sürüyor. Yatırımlarımız bittiğinde çok farklı bir Erzurum ortaya çıkacak."

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA