Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

Kinyas Kartal'ın düğün gecesi

Eski İstanbul Sağlık Müdürü Prof. Dr. Temel Dağoğlu ve eşi Prof. Dr. Türkan Dağoğlu'nu hem Karslı hemşerim olarak hem de gazeteci olarak uzun yıllardır tanıyorum.
Dün, ikiz kızlarından Gülbiz'in düğün gecesiydi. Düğün davetiyesi elime ulaştığında doğrusu damadın ismi dikkatimi çekti; Kinyas Kartal... Siyaseti yakından izleyenlere bu isim hiç yabancı gelmeyecek.
Uzun yıllar Van Milletvekilliği yapan Kinyas Kartal'ı ya da "Kinyas Ağa"yı tanımamak mümkün mü? Cumhuriyetin kuruluşuna, sonrasındaki sürgün gibi acı olaylara tanıklık eden ve o acılara rağmen yaratılan ortak değerlere sahip çıkan Kinyas Ağa, 1988'de yaşama veda etti ama adı torununda yaşıyor.
İşte o torun tıp doktoru genç Kinyas Kartal'dı.
Düğün gecesine sadece tıp dünyasından değil siyaset, bürokrat ve iş dünyasından da önemli isimler katılmıştı.
Onlar arasında eski Milli Savunma Bakan Nevzat Ayaz, eski Kültür Bakanı İsmail Kahraman, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Eski İstanbul Üniversitesi Rektörü Mesut Parlak ve işadamı İsmail Aytemiz dikkat çekiyordu.
Damadın babası da eski DYP Milletvekili Nadir Kartal olunca ister istemez gecenin konusu da "siyaset" ağırlıklı oldu. Hangi masaya gittiysem referandum sonrası siyasetin nasıl şekilleneceği ve yeni siyasi çıkışların tutup tutmayacağı konuşuldu.
Bense Kinyas Kartal isminin yeniden siyasette olup olmayacağını merak ediyordum. Ve istemesem de düğün gecesinde damada bu merakımı sordum:
Genç Kinyas Kartal'ın cevabı işaret niteliğindeydi:
"Ben öncelikle mesleğimde iyi olmak istiyorum.
Sonra ne olur bilemem..."


YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA