Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

Ada süreci

2013'e siyasetin öncülük ettiği "ada süreci"yle başladık. Bunun ipuçlarını 2012'nin son yazısında vermiş ve şunları yazmıştık:
"Kürt meselesinde ufukta yeni bir 'ışık' var ve bu yeni sürecin çözüme katkı şansı, geçen yıl ve önceki yıllara kıyasla çok daha güçlü görünüyor... Çünkü Öcalan'ın da bölgesel düzeyde ortaya çıkan 'Tarihi Türk- Kürt ittifakı'na doğru bir gidişe yönelik açıklamalar yapacağından söz ediliyor."
Dün bu tespiti doğrulayacak ilk adım atıldı. Ahmet Türk ve Ayla Akad uzun bir aradan sonra ilk kez adaya gidip Öcalan'la görüştüler.
Bu görüşme, Öcalan'la avukat görüşmesinin bile yasaklandığı son iki yılla kıyaslandığında bir dönüm noktası... Siyasetin ilk işaretlerini verdiği "ada süreci"nin hemen başlaması ve Öcalan'ın devreye sokulması siyasi iradenin kararlılığını gösteriyor.
Sıra Öcalan'da... Öcalan'dan beklenen açıklama akşam saatlerinde geldi; "Barış için kaybedecek bir günümüz bile yok"
Koşullar 1998'le de 2009'la da kıyaslanmayacak durumda. Geriye bir tek şey kalıyor; süreci sivil siyaset ekseninde doğru ve toplumla paylaşarak götürmek...

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA