Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

'Para var, örgüt yok'

CHP'nin ne genelde ne de yerelde sıkıntıları bitmiyor. CHP İstanbul İl başkanı Oğuz Kaan Salıcı geçtiğimiz hafta sonu Ataköy Sheraton Oteli'nde bir yemek düzenledi.
Amaç ilin masrafları için para toplamak. Her parti benzer yöntemlerle para topluyor. CHP İstanbul il yemeğine de işadamları, partili belediye başkanları ve bazı ilçe başkanları katıldı. Kişi başı 10 bin lira alınarak yaklaşık 3.5 milyona yakın para toplandığı söyleniyor.
Para toplandı ama tartışma bitmedi. Çünkü örgütün olmadığı bir yemekten söz ediliyor. Masaların üçte birinin boş olması, MYK üyelerinden Sezgin Tanrıkulu ve Umut Oran dışında yönetimden kimsenin bulunmaması ve 39 ilçe başkanından çoğunun katılmaması tabanda "Para var örgüt yok" biçiminde yorumlandı.
Deneyimli bir CHP'li bu sonucun neden tartışma yarattığını şu sözlerle açıklıyor:
"Örgüt yoksa para ne işe yarar. 90'larda Refah Partisi'nin bir gecesini hatırlıyorum. Öyle bir heyecan vardı ki parti üyeleri bileziklerini, takılarını bile partiye verdi. Bu heyecanı yaratmıyorsan paran olsa ne yazar? O ilde seçim kazanamazsın."

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA