Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

Fırat Anlı süreçten umutlu

Çalıştaya öğlen arası verildiğinde kısa süreli de olsa Green Park Otel'in civarındaki Diyarbakırlılarla konuşuyoruz. Kimi çok ilgili kimi de "Biz ekmeğimize bakıyoruz" demekle yetiniyor. İlgili olanların gözü kulağı ise İmralı'da... Oradan gelecek haber her şeyi netleştirecek. Bu yüzden siyasi Kürtlerde klasik deyimle "temkinli iyimserlik" hakim.
Ancak yeni cezaevinden çıkan Fırat Anlı daha umutlu görünüyor. Cezaevine girmeden önce söylediği "Bu sorunu bizim kuşak çözer" sözüyle bilinen Anlı, yeni barış sürecine ilişkin şöyle diyor:
"Biz hep umutluyuz. Heyet İmralı'dan döndükten sonra süreç daha hızlanır ve kalıcılaşabilir. Ayrıca ben Türkiye'nin batısında Habur dönemiyle kıyaslanmayacak kadar barışa güçlü bir destek görüyorum. Karadeniz olaylarına rağmen bunu söylüyorum"
Diyarbakır'da yeni sürece sıcak bakılmasını sağlayan bir gelişme de Başbakan Erdoğan'ın son milliyetçilik açıklaması...
Bu açıklamayı Diyarbakırlılar yeni sürecin sağlıklı ve samimi gideceğinin bir işareti olarak yorumluyor. Eczacı Hamdullah Güleken şöyle diyor:
"Bu cesaret isteyen bir açıklamaydı. Bugüne kadar bunu söyleyebilecek bir başbakan çıkmadı. Kürt liderler arasında da yok. Belki Apo söyleyebilir. Bu nedenle seçime değil çözüme yönelik bir sürecin içindeyiz. Umutluyum."

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA