Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

Kaldırımsızlıktan modern şehre: Sancaktepe

Yerel seçim süreci henüz başlamadı ama yerel aktörler görücüye çıkmak için tüm güçleriyle hazırlanıyor.
İstanbul'da yeni ilçe olan 8 belediye de görücüye çıkacak ve performansları ilk kez ölçülecek. Uzun süredir bu ilçelerde neler yapıldığını, eski belde belediyelerinin bir araya gelmesiyle ortaya nasıl bir kent çıktığını ve bu birleştirmenin tutup tutmadığını merakla izliyorum.
O yeni ilçelerden biri de Anadolu yakasının hızla gelişen ilçesi Sancaktepe. Sancaktepe, Samandıra, Sarıgazi ve Yenidoğan belde belediyelerinin bir araya gelmesiyle oluşan bir ilçe... 280 bin nüfusu var.
Yıllar önce 25 Ekim 2005'te "Kentlerin uygarlık ölçüsü, kaldırımlar" gerçeğinden yola çıkarak "Kaldırımsız kent: Sarıgazi" başlıklı bir yazı yazmıştım. O yıllarda 85 bin nüfuslu Sarıgazi'nin caddelerinde insanların yürüyebileceği kaldırım bile yoktu.
Peki, şimdi durum ne? Sancaktepe Belediyesi'ni üç yıldır AK Parti'nin siyasi genetiğini iyi bilen genç bir siyasetçi yönetiyor: İsmail Erdem...
3 yılda "sessiz ve derinden" yapılanlar bölgeye çağ atlatmış. Kültür ve kongre merkezleri, bilgi evleri, sağlık, spor ve eğitim tesisleri, cem evleri, yeni mesire alanları... Toplam 57 dev proje hayata geçirilmiş. Kent altyapısı baştan aşağı yenilenmiş.
İlçe olimpik yüzme havuzuna ve yeni spor sahalarına kavuşmuş, Türkiye'nin en büyük ilk kent hastanesi de burada hayata geçirilecek. Kısaca istenince bir kentin nasıl yaşanabilir kılınacağının örneği Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem şöyle diyor: "Her adımda sadece kendi bölgemize değil, kentimizin bütününe karşı sorumlu olduğumuzu bilerek hareket ediyoruz. Her hizmetimizin 'İstanbul Medeniyeti'ne yakışır seviyede olmasına önem veriyoruz. Çünkü çok iyi biliyoruz ki, bütünü oluşturan parçalardır."

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA