Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

Akil İnsanlar Heyeti

Türkiye ilk kez görüşmeler yoluyla şiddeti devreden çıkarmayı deniyor. Aslında 20 yıl önce daha işin başındayken, rahmetli Özal bu yolu denemek istedi ama vesayet rejimi daha doğrusu askerler izin vermediği için sivil siyasetçilerin gücü yetmedi. Ve yarım kaldı.
Sonraki denemelerin hiçbiri de başarıya ulaşmadı. Habur bile yarım kaldı. Ama artık arkada bu tür görüşmeler için ciddi bir bilgi birikimi var.
Çözüm süreci, bu bilgi birikimi üzerinde ilerliyor. Hükümet, Öcalan ve BDP de sürecin hakkını vermekte üzerlerine düşeni yapıyor. Şimdi devreye Akil İnsanlar Heyeti de giriyor. İyi bir hamle... Klasik görüşme trafiğini yürüten "aracı" heyet gibi değil. Sürecin hayata geçirilme aşamasında toplumla birebir görüşmenin çok yararlı olacağını düşünüyorum.
Böylece ilk kez yeni bir tecrübe yaşayacağız. Ortaya çıktığı kadarıyla da Türkiye'nin "makul aklı" diyebileceğimiz isimlerden oluşuyor.
Her kesim var. Ancak o listede Hilmi Özkök, Gülay Göktürk, Cevat Öneş ve bu tür süreçleri iyi bilen Balıkçı lakaplı İlhami Işık'ı da görmek isterdim.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA