Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

GYV, Birleşmiş Milletler'in ilk sivil üyesi

New York gezisindeki duraklarımızdan biri de Türk Kültür Merkezi'ydi. New York'un en işlek ve bilinen 5. Avenu üzerinde faaliyet gösteren merkez, bir sivil toplum örgütü olarak ABD'de hayli etkili.
Merkezin uzun yıllardır yöneticiliğini yapan Mehmet Kılıç, festivallerden Türkçe kurslarına, çok sayıda faaliyet hakkında bilgi verdi ama en çarpıcı olanı sivil toplum örgütleriyle ilgiliydi.
Kılıç aynı zamanda Gülen Hareketi'ne yakınlığıyla bilinen Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı'nın da temsilcisi. Hem de Birleşmiş Milletler nezdinde. GYV BM'nin üçüncü kategorisi dediğimiz sivil toplum bölümüne üye kabul edilen ilk ve tek sivil toplum örgütü.
Söz sivil toplum örgütlenmesine gelince birlikte merkeze gittiğimiz Toplum Gönüllüleri'nin kurucusu İbrahim Betil şu çarpıcı rakamları veriyor: "Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı'nın BM'ye üye olduğunu ilk kez duyuyorum.
Bu çok önemli. Önemli çünkü bizde sivil toplum örgütlü değil. Türkiye'de 95 bin dernek, 5 bine yakın da vakıf var. Oysa nüfusu Türkiye'nin onda biri kadar olan İsveç'te 190 bin sivil toplum örgütü var. Bu rakam Fransa'da 1 milyonu aşıyor."

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA