Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

Büyükşehirlerdeki yüzde 77'lik kitle ne yapacak?

Yerel seçimlerde ilk kez yeni bir durum da söz konusu... Türkiye nüfusunun yüzde 77'sinin yaşadığı 30 şehirde büyükşehir statüsü hayata geçiyor.
Bunun seçimleri nasıl etkileyeceği henüz bilinmiyor. Ayrıca bir başka şey daha var: Bu 30 şehirde il genel meclis seçimleri yapılmayacak. Geçmişte il genel meclisi seçimlerinde verilen oylar parti oyları sayılıyordu. Bu nedenle seçmen kendi partisine oy vermek istediğinde il genel meclisine oy vererek partili görevini yapabiliyordu. Büyükşehirde bir başka partinin adayını destekleyebiliyordu.
İlk kez bunun yerine belediye meclislerine oy verilecek. Bu kez aynı şey yapılır mı pek bilinmiyor. Bu durumun partiler arası oy kaymasını azaltacağından söz ediliyor. Bu nedenle "Nasıl olsa benim partim kazanmayacak" diyenleri büyükşehir yasasının nasıl etkileyeceği merak ediliyor.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA