Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

Algıyla olgu farklı

Toplantının ilk konuşmacısı Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'tı. Kılıç'ın yargıçlarımız tarafından pek işletilmeyen Anayasa'nın 90'ıncı maddesi üzerinde durması anlamlıydı. Yargıçlarımız ne yazık ki iç hukukun çözemediği konularda Türkiye'nin imza attığı uluslararası sözleşmeleri dikkate almıyordu.
Öğlen yemeğinin konuğu ise Adalet Bakanı Sadullah Ergin'di. İş dünyası hukuk alanında neler yapıldığını ve evrensel standartlarda bir hukuk sistemine kavuşup kavuşamayacağımızı merak ediyordu. Bakan Ergin de 90'ıncı maddenin önemine değindi ve bugüne kadar adalet sisteminde yapılanları anlattı.
Rakamlarla anlatılan değişim çarpıcıydı. Ancak bu gerçek pek bilinmiyordu ki Bakan Ergin şunu söyleme gereği hissetti: "Algıyla olgu arasında farklılık var."
Uzun yıllar adliye muhabirliği yapan Adliye Koridorları programıyla da bir dönem adliyelerde yaşananlara tanık olan biri olarak gerçekten algıyla olgu arasında çok fark vardı.
Alın çok tartışılan tutuklu-hükümlü sayısını...
2001'de cezaevlerindeki tutuklu oranı yüzde 50.4'ken bugün yüzde 21.9'a düşmüş durumda. AB ortalaması bile yüzde 23.4.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA