Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

CHP Bodrum'da kimi seçecek?

Yerel seçim startı verildi ama henüz adaylar belli değil. Partiler birbirini kolluyor.
Büyük olasılıkla sonbaharın sonunda ya da 2014 başında önemli merkezlerin adayları da netleşecek.
Bunlardan biri de Bodrum... Tatilcilerin deyimiyle Çeşme İzmir'in arka bahçesiyse Bodrum da İstanbul'un. Bu yüzden Bodrum'un belediye başkanının kim olacağı sadece Bodrumluları değil İstanbulluları da ilgilendiriyor.
Bodrum'un mevcut belediye başkanı Mehmet Kocadan önceki gün partisi DP'den istifa etti. Daha önce CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile görüştüğü için de CHP'den aday adayı olması bekleniyor.
Peki, olacak mı?
Garantisi yok. Çünkü Bodrum'da CHP'nin tek aday adayı Kocadon değil.
CHP geleneğinden gelen çok sayıda aday adayı var. Ayrıca CHP parti olarak Bodrum'da çok güçlü. Ve elinde parti geleneğini bilen ve sokakla ilişkisi güçlü bir isim de var: Yalıkavak Belediye Başkanı
Mustafa Saruhan.
Saruhan, Bodrum yarımadasını dolaşırken adı anılan üç belediye başkanından (diğer ikisi Kocadon ve Konacık'ın başarılı MHP'li Belediye Başkanı Mustafa Tosun) biri.
Onların da tek başlarına kazanma şansları yok. Seçim kazanma şansı olan parti CHP. Soru da şu: CHP kendi geleneğinden gelen birini mi seçecek yoksa hakkında soru işaretleri olan ve son dakikada transfer edilen birini mi?

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA