Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

Ziverbey Köşkü'ne işkence anıtı

Darbecilerle yüzleşmede bir hayli geç kaldık ama nihayet 12 Eylül ve 28 Şubat postmodern darbecilerinin yargılamasıyla da önemli bir adım atıldı.
Bu yargılamaların biraz daha geriye, 12 Mart ve 1960'a uzanması ihtimali ise uzak görünüyor. Ona rağmen o darbe ve muhtıraların izleri ve acıları hala unutulmadı.
Bugün Kadıköy'de bir anıt heykelin açılış töreni var. 12 Mart döneminin ünlü işkence ve Kontrgerilla merkezi olarak bilinen Ziverbey Köşkü önünde yükselen ve işkence mağdurlarını simgeleyen gözleri bağlı biri kadın biri erkek heykeli...
Bu anıtın hangi gerekçeyle dikildiğini Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk şöyle anlatıyor:
"Siyasi tarihimizin bu kara dönemini unutmamak için bu heykeli yaptırdık. Orada onlarca aydınımız işkence gördü. 12 Mart ve 12 Eylül döneminde TSK'dan atılan askerlerin kurduğu Askeri Darbelerin Asker Muhalifleri Derneği'nin katkılarıyla yaptırdığımız bu anıtla işkence görenleri unutmadığımızı ve hayatını kaybedenlere saygımızı ifade ettik."

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA