Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

CHP'nin Sancaktepe şansı

Her seçim döneminde bazı partilerde ne yazık ki hep aynı aday yüzlerini görmek zorunda kalıyoruz. Bu bazen gerekli olabilir ama siyasetin kendini yenilemesi için yeni yüzlere de ihtiyaç var. Önümüzdeki yerel seçimlerde, özellikle kadın ve genç yeni adayları biraz daha şanslı görüyorum.
Bunu her parti için söylüyorum. Henüz seçimlere 6 ay gibi uzun bir zaman var ama aday adayları da ortaya çıkmaya başladı.
Biz de zaman zaman bu köşede her partiden farklı, sözü olan ya da sürpriz yapabilecek isimleri yazmaya çalışacağız.
Pazar günü İstanbul'un Sancaktepe ilçesinde, CHP'nin Sancaktepe Belediye Başkanlığı için aday adayı olan İstanbul Büyükşehir Belediye Meclis üyesi, genç siyasetçi Özgen Nama'nın basın toplantısındaydım. Aday adaylığını aşan bir kalabalık vardı.
Sancaktepe, AK Parti'nin güçlü olduğu, CHP'nin de iddiayı elinden bırakmadığı bir ilçe. Nama, genel ve yerel iktidara karşı eleştirilerini yöneltti ama şu tespiti de yaptı: "Biz daha iyisini yapmak için göreve talibiz."
Yerel seçimlerde genel siyasi gidişin de etkisi var ama asıl etkili olan adayın yerel toplumla kurduğu bağ ve samimiyet. Genç siyasetçi Özgen Nama bu açıdan CHP'nin en şanslı aday adayı görünüyor.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA