Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

Siyasette yüzde 1 yüzde 99'dan büyüktür

Henüz belediye başkan adayları ortaya çıkmış değil ama yerel seçim havasına da girildi. Bu konuda önemli ve kritik olan birkaç şehir var. İstanbul, Ankara ve İzmir gibi...
Genel ilke olarak bu seçimlerde en yüksek oyu getiren siyasi aktör aday olacak. Bu her parti için geçerli. En çok da AK Parti ve CHP için. Çünkü yerel seçimler ağırlıkla bu iki parti arasında geçecek.
Bu nedenle İstanbul başta olmak üzere üç büyük şehirde kimlerin aday olacağı merakla bekleniyor. Öne çıkan adaylar var ama hâlâ yüzde 1 ihtimal de olsa başka seçeneklerden de söz ediliyor.
Zaman zaman konuştuğum siyasetçi bir dostum bu "yüzde 1" ihtimalden söz edince, tek parti döneminin iki güçlü ismi İsmet İnönü'yle Şükrü Kaya arasında geçen bir anekdotu hatırlattı.
Bir seçim döneminde İnönü'yle arası iyi olmayan Şükrü Kaya'nın aday olup olmayacağı merak ediliyormuş. Bir gece Kaya'nın evi aranır. Kaya uyuduğu için oğluna, "Babanızın adaylığı yüzde 99 kesinleşti" haberi verilir.
Ertesi sabah bu bilgi oğlu tarafından Kaya'ya iletilir:
"Baba, İsmet Paşa yüzde 99 onay vermiş..."
Kaya'nın cevabı enterasandır:
"Ah oğlum ah, içine ettiğimin 1'i 99'dan büyüktür..."
Kaya'nın korkusu gerçekleşir ve aday yapılmaz. Tam da bu nedenle siyasette her şey mümkün ve yüzde 1, bazen yüzde 99'dan büyük olabilir.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA