Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

Ege'de Doğu Akdeniz'in en büyüğü

Otobanlar, duble yollar, kavşaklar, limanlar, hızlı trenler derken şimdi iki kıtayı birbirine bağlayan 150 yıllık hayalin, Marmaray'ın açılışına hazırlanıyoruz.
Bir gün sonra da 30 Ekim'de, Ege'nin en büyük kongre merkezinin açılışı var. Türkiye'nin en önemli gelir kaynağı turizmle ilgili İzmir Kuşadası'nda Efes Kongre Merkezi açılıyor. Kapasitesiyle Avrupa'nın ilk 10'u arasında yer alan Efes Kongre Merkezi sadece Türkiye'nin değil, Doğu Akdeniz'in de en büyüğü. Aynı zamanda akıllı bir bina ve enerji tasarrufu yüzde 40. Bu adım önemli, çünkü Türkiye'nin güneş- denizkum arasına sıkışan turizm anlayışının değiştiğinin işareti. Kongre turizmiyle, turistin Türkiye'de daha uzun süre kalması hedefleniyor.
Çevresinde, Efes Ören Yeri, Meryem Ana Kilisesi, Didim, Dilek Yarımadası Milli Parkı, Aphrodisias, Apollon Tapınağı, Milet, Nysa, Priene gibi onlarca gözde turizm mekânı yer alıyor. Başbakan Erdoğan'ın açacağı merkez, kamu ve özel sektör işbirliğiyle yapılan Ege'deki en büyük yatırım.
Sorun çıkaran değil, çözüm üreten kamu aklı devreye girince, iş dünyası da üzerine düşeni yapıyor. Bu yatırımın altında TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy'un öncülük ettiği Kuşadası'ndan 120 otelci ve turizmcinin imzası var. TÜRSAB Başkanı Ulusoy, şöyle diyor:
"Dünyada turizmin en önemli hedef kitlelerinden biri olan ve yüksek kültür gruplarına hizmet veren kongre turizmini kucakladığımız bu dev proje, uluslararası seyahat acenteleri ve kongre organizatörleri için mükemmel bir seçenek."
Not: Dünkü yazımda Marmara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Recep Bozlağan'ın soyadını, yazıları ve kitapları sürekli önümde olmasına rağmen yanlış yazdım. Düzeltir özür dilerim.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA