Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

Türkiye'nin 6 milyonu dünyayı geziyor

Marmaray'ın açılışının ardından Ege'de ikinci bir açılış daha vardı; Kuşadası Kongre Merkezi...
O merkezin Kuşadası'na kazandırılması Türkiye'nin turizm tarihi açısından bir dönüm noktası.
Avrupa'nın ilk 10'unu arasına giren, Doğa Akdeniz'in en büyük kongre merkezinin orada açılması, turizmde eşik atladığımızın göstergesi...
Çünkü Kuşadası, sadece Ege'nin değil, Türkiye'nin ilk iç ve dış turizm merkezi... Bugün de Curise Gemi ve kongre turizminin öncüsü olarak ilklere imza atmaya devam ediyor.
O nedenle bu tarihi bir açılıştı ve açılışa Başbakan Erdoğan, eşi Emine Erdoğan, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'la birlikte eski Kültür ve Turizm bakanları Ertuğrul Günay, Atilla Koç çok sayıda bürokrat ve işadamı katılmıştı.
Turizmin Türkiye için ne kadar önemli olduğuna vurgu yapan Başbakan Erdoğan, bir sitemini dile getiriyordu:
"Gönlüm ister ki, böyle bir kongre merkezi İzmir'de de olsun. Maalesef İzmir'de böyle bir merkez yok. 3 bin 500 kişi katılımlı uluslararası bir kongre yaptık. Ancak İzmir'deki en büyük salon 600 kişilik. İzmir'de yerel yönetimin yatırım yapma niyeti yok. İnşallah İzmir'e böyle bir salon yapmak bizim iktidarımıza nasip olacak."
Başbakan Erdoğan, Türkiye'nin turizm hedefini de şöyle açıklıyordu:
"Geçen 11 yılda verdiğimiz desteklerle sektörün 3 kat büyümesini sağladık. 2023 hedeflerimiz arasında 50 milyon turist ve 50 milyon dolar turizm geliri var."
Sırasıyla bakanlar da konuştu ve bir kongre merkezinin Türkiye açısından ne kadar önemli olduğuna değindi TURSAB Başkanı Başaran Ulusoy ise başka bir noktaya dikkat çekti:
"Türkiye artık karar verenler listesinde... Kapı çalıp da bana turist gönder diyen bir ülke değiliz artık. 78 ülkeye turist gönderiyoruz. 2000'de 556 bin kişi içeride ve dışarıda gezmiş. 2012'de ise içeride ve dışarıda gezenlerin sayısı 13 milyon. 6 milyon 178 bini yurtdışına gitmiş. Bugün bize vize koyanlara yarın biz vize koyabiliriz..."

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA