Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

Asım Güzelbey ve Aziz Yeniay

Genel siyasette olduğu gibi yerel siyasette de, siyasetçiyle koltuk ilişkisi hep tartışmalı. Bir başkan kaç dönem görevde kalmalı?
AK Parti'nin genel siyasete getirdiği 3 dönem sınırlaması yerelde de geçerli olmalı mı? Bu konu henüz netleşmiş değil, bir kısım insan buna sınır konulmamasını savunurken, bir kısmı da siyasetin meslek olmadığın belirterek sınır konulmasından yana.
Tartışma sürüyor ama buna izin vermeyen siyasi aktörler de var. Bunlardan biri de uzun süredir yazmak istediğim Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey. Güzelbey, bu dönem aday olmayacağını aylar önce açıkladı. Buna rağmen yine aday yapılacağını yazdım. Ama Güzelbey'in kararlı olduğunu görünce hakkını teslim etmek istedim.
Aynı şey İstanbul Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay için de geçerli. O da iki dönemin ardından başkanlıktan ayrılıyor. Sanıyorum ikisi de yerelden genel siyasete geçecek.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA