Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

İzmir'de AK Parti de CHP de beklemede

Yerel seçimler açısından garanti yerlerde partiler arası rekabet kadar, parti içi rekabet de öne çıkıyor.
İzmir bu açıdan tipik bir örnek. Özellikle CHP'liler arasındaki rekabet dikkat çekiyor.
Şehrin neresine gitseniz AK Parti'nin adayının kim olacağı kadar garanti görünen CHP içindeki aday adayları arasındaki yarışın nasıl sonuçlanacağı konuşuluyor.
Bir de genel siyasetteki değişim ve dönüşüm. AK Parti seçim stratejisini tam da bunun üzerine kurmuş görünüyor.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu ile İzmir'den Kiraz, Bayındır, Tire, Ödemiş hattında kısa bir tura çıkıyoruz. Soylu, Ödemiş AK Parti ilçe merkezinde demokrasi tarihimize vurgu yapan kısa bir konuşma yapıyor. Adeta Türkiye'nin demokrasi mücadelesini özetlediği konuşmasında halkın sandık yoluyla sisteme müdahalesinin ne kadar önemli olduğunu değiniyor ve şöyle diyor: "Önümüzde çok önemli bir yerel seçim var. Bu seçim sadece bir yerel seçim değil, bu coğrafyada yaşayan insanların makus talihini değiştirecek 5'inci önemli seçimdir. Yani
30 Mart 2014 seçimleri tıpkı 14 Mayıs 1950, 6 Kasım 1983, 3 Kasım 2002 ve 12 Eylül 2010 seçimleri gibi tarihi bir seçimdir ve Türkiye'nin kader seçimidir."
İzmir merkezde ise farklı bir hava var. AK Parti ne kadar sessizse CHP de bir o kadar hareketli. AK Parti'de henüz büyükşehir adaylığı konusunda bir netlik yok. Aradaki oy farkı nedeniyle kimse de hevesli görünmüyor. Ancak buna rağmen AK Partililer İzmir'in "bütün şehir" olmasından yola çıkarak ilginç bir iddiada bulunuyor: "Bu seçimde en az 14 ilçe kazanabiliriz..."
Bu soruyu İZFAŞ'taki odasında buluştuğumuz İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na soruyorum.
Gülerek cevap veriyor: "İn in biraz daha in. En fazla üç olur, o kadar." Aziz Kocaoğlu ile CHP'yi ve giderek artan aday adaylarını da konuşuyoruz. Ama önce şu soruya cevap vermesini istiyorum: "Neden adaylığınızı açıklamadınız?" "Acelesi yok" diye söze başlıyor ve devam ediyor: "Daha çok var. Herkes bir ortaya çıksın, ne söylediklerini görelim. Ayrıca istifa edecek bürokratlar da var. Onlar da açıklandıktan sonra bakar, kararımızı veririz."
CHP'de çok farklı kesimleri temsil eden aday adayları var. Bu adaylardan bazılarını da CHP Genel Başkan yardımcıları destekliyor. Kocaoğlu'nun bu duruma nasıl baktığını soruyorum:
Bu soruma da gülerek cevap veriyor: "Herkesin gönlünde bir aslan yatar.
Birilerinin gönlünde de kedi yatar. Bazılarını görüyorum, bir ilçede hiç etkisi olmayan bir aday adayını bile destekliyor. Neden diye bakınca da, adamın 2015'in hesabı yaptığını görüyorsun.
Ne diyelim, bunlar da olacak.
"

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA