Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

AK Parti'nin İstanbul Esenyurt'ta sürpriz adayı

İstanbul'un ilçelerinde de ilginç gelişmeler yaşanıyor. En dikkat çekici yer eskiden solun kalesi sayılan Esenyurt. Esenyurt, 500 bini aşkın nüfusu ve yeni kent profiliyle İstanbul'un etkili ilçelerinden biri. Mevcut AK Partili Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu ilçenin çehresini değiştirdi ama tepki çeken imar uygulamaları ve Esenyurt'un sosyolojik yapısını dikkate almayan yönetimiyle de şansını azalttı. Belki de bu nedenle İstanbul'u iyi bilen eski il başkanı şimdinin Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, onun Avcılar'a aday olmasını öneriyor.
Eğer bu çaba gerçekleşirse Esenyurt'ta AK Parti'nin iki adayı öne çıkıyor: Yunus Kalkan ve İlhan Bölükbaşı. Bu iki aday arasında sürpriz yapacak isim ise hem siyasi geçmişi hem de Esenyurt'un sosyolojik yapısına uygun kimliğiyle Yunus Kalkan.
Kalkan, Boğaziçili, yurtdışında mastır yapan ve Karslı çevresiyle de olası CHP adayı Gürbüz Çapan'ı zorlayacak tek isim.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA