Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

650 bin asker kaçağı

Şu günlerde yerel seçim hazırlıkları ön plana çıksa da ülkenin her yerinde en çok askerlik meselesi konuşuluyor.
Sayı çok büyük, 650 bin kişi asker kaçağı. Bu kadar insanı bir defada askere almak mümkün olmadığına ve hepsinin de o ağır cezaları ödeme ihtimali olmadığına göre makul bir çözüm üretilmeli.
Çarşamba akşamı aHaber-atv'nin ortak yayınına çıkan Başbakan Erdoğan'a sorusuyla gazeteci Sevilay Yükselir umut veren bir yolun açılmasını sağladı. Sağladı çünkü Başbakan Erdoğan'ın verdiği cevap, bir çözüm düşünüldüğünü gösteriyor:
"Askerimizin yüzde 50'si zaten profesyonel... Beklentimiz bedellide çok yüksekti ama maalesef olmadı. Yaşın düşürülmesi de konuşulabilir, 25 olması da konuşulabilir ama bedelliye talep olmadı, beklenen olmadı."
Talep olmamasının nedeni çok açık, ücretin 30 bin lira gibi yüksek olması... Kredi aldıkları halde ödeyemeyen onlarca insan var. Kimse askerden kaçmak istemiyor ama bir yandan geçimini sağlayıp, bir yandan bu taksiti ödeyemediği için talep az oldu. Eğer buna bir düzenleme getirilir ve yaş 25'e, ödeme de daha aşağı çekilir ve zamana yayılırsa eminim talep çok yüksek olur.
Çünkü o kadar çok böyle hikâye var ki bunları da önümüzdeki günlerde sizlerle paylaşacağım.
Eren Budan bunlardan biri. İşte yaşadıkları:
"3 kardeşim var 3'ünü de ben okutuyorum ve kendim de dışarıdan okuyorum. Şu anda kanun kaçağı gibi aranıyoruz. Allah şahit ki eğer devlet kardeşlerime bakacaksa buyursun. Ben seve seve askere giderim. Ama ben askere gidersem bunlara kimse bakamaz ve sokakta kalacaklar. Bedelli askerlik çıkarılmalı fiyatı da daha aşağı çekilmeli ki bunca insan devlete küstürülmemeli..."

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA