Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

Asker kaçakları çözüm bekliyor

Asker kaçağı oldukları için aranan 600 bini aşkın insanın durumu giderek vahimleşiyor. Her an yakalanıp askere alınma korkusu yetmezmiş gibi bir de yüksek para cezası var. Onlarca mail geliyor ve hepsi de hükümetten bir çözüm bekliyor.
Siyaset, sorunu daha karmaşık hale getirmek için değil, çözüm üretmek için var. Ama ne yazık ki Türkiye'de ne zaman pozitif bir adım atılsa hemen arkasından negatif bir başka adım geliyor. Alın askerlik süresinin 12 aya indirilmesini. O daha başlamadan GBT furyası geldi. Ve binlerce insanın hayatı altüst oldu.
Birkaç gün önce bir işadamı anlattı:
"Son bir ayda 35'i aşkın genç insan işten ayrıldı. Hepsi yakalanma korkusu yaşıyor. Acaba hükümet bu sorunu daha çok mağdur yaratmadan çözemez mi?"
Korkudan işten ayrılanlardan belki daha fazlası işten çıkartıldı. Yaş sınırı biraz aşağı çekilip, ödeme de zamana yayılırsa kısa sürede bu sorun çözülebilir. Aksi halde onlarca mağdur oluştuktan sonra çözmenin bir anlamı kalmaz.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA