Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

Beyoğlu'nda favori kim?

İstanbul'da yerel seçim yarışının en heyecanlı geçeceği ilçe hiç kuşkusuz Beyoğlu olacak.
Beyoğlu, hem iktidardaki AK Parti, hem ana muhalefet partisi CHP, hem de Gezi Parkı olaylarına öncülük eden HDP adayı Sırrı Süreyya Önder'in varlığı nedeniyle rekabetin en üst noktaya çıkacağı bir ilçe olacak.
AK Parti mevcut belediye başkanı Ahmet Misbah Demircan'la yola devam ediyor.
CHP'de ise daha isim açıklanmadı ama yarış tüm hızıyla sürüyor. Çok sayıda aday adayı var. Son dönemde siyasete ısınan, yüzde 10 baraj eylemiyle dikkat çeken ve Sarıgül'ün eski eşi olarak bilinen Aylin Kotil, CHP Parti Meclisi üyeliğinden ilginç çıkışıyla istifa etmek zorunda kalan Gülseren Onanç ve Gezicilerin adayı olarak sunulan Grup Yorum'un solisti Hilmi Yarayıcı ve diplomat- işadamı Gökhan Eşeli...
CHP'nin Gezicilere selam gönderme ihtimali nedeniyle Yarayıcı önde görünüyor. Ancak sokakta bilinen isim Aylin Kotil. Onanç'ı da Sezgin Tanrıkulu gibi yönetimden destekleyen isimler var. CHP hangisini seçerse seçsin, bölgede BDP desteği olmadan işi zor. Bu nokta da Sırrı Süreyya'lı HDP'nin pozisyonu önemli. Eğer ilçe bazında CHP ile HDP arasında "gizli" veya "ilkeli bir ittifak" olmazsa sonuç değişmeyecek.
Beyoğlu'nun favorisi AK Parti.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA