Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

Kadıköy'de Gürsel Tekin sürprizi

Aslında olursa sürpriz olmaz. Aylar hatta yıllar önceden bu yazılıp çizildi. Bugün gerçekleşiyor olması o günlere uzanan bir planın parçası mı tartışılır ama bugünkü süreç de böyle bir şeyi dayatıyor. Çünkü bu saatten sonra kim atansa Kadıköy gibi önemli bir ilçede sorun olacak. Bu yüzden hem partide hem de Kadıköy'de karşılığı olan Gürsel Tekin'in atanması itirazları ve kargaşayı bir nebze olsun sona erdirebilir. CHP açısından iyi bir tercih.
Peki, Tekin için aynı şey söylenebilir mi? Bir ana muhalefet partisinin genel başkan yardımcısı, neden bir ilçeye hem de garanti olan bir ilçeye belediye başkanı adayı olur?
Dahası CHP'de halka dokunan, değişimci bir siyasi aktör, daha geniş kitlelere umut vermesi gerekirken neden kendini bir ilçeye hapseder?
İşin doğrusu Tekin, bu türden çok eleştiri alsa da, Kadıköy'e kendi kişisel tarihi açısından yeni bir siyasi hamle olarak bakıyor.
Kim bilir, belki de 5 yıl sonranın İstanbul Büyükşehir Belediye başkanlığı hayalini kuruyor, neden olmasın?

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA