Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

Kılıçdaroğlu, o kaseti de yayınlar mı?

Siyasetsizlik CHP'nin gözünü öylesine kararttı ki, artık ne bulsa iktidara karşı kullanıyor. İlke ve etikten eser yok.
Bu açıdan 17 Aralık darbesi sonrası olanlar ibret verici... Düne kadar cemaati, Özel Yetkili Mahkemelere ve o mahkemelerin savcılarına karşı en ağır eleştirileri yönelten CHP yönetimi, ne yazık ki o günden sonra paralel yapıya toz kondurmuyor.
Daha vahimi, giderek tehlikeli bir ilişki geliştiriyor. En son yapılana bakın... Kılıçdaroğlu, yasadışı yollarla elde edilen ses bantlarını kalktı, Meclis'teki grupta dinletti. Tam bir siyasi skandal bu... Yasadışı yollarla elde edilen o kayıtların yayımlanması ve dinletilmesinin ceza yasasına göre suç olduğu açık. Bir siyasi partinin genel başkanı bunu nasıl yapar?
Bu kayıtları CHP'ye paralel yapının servis ettiği belli... Peki, hukuksuzluktan şikâyet edip hukuk dışı bir belgeyi Meclis'teki grup kürsüsünden dinletmek etik mi?
Doğal olarak merak ediyorum acaba Kılıçdaroğlu aynı şeyi eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın komplo kasetiyle ilgili de yapar mı?
Ne de olsa ikisi de hukuk dış elde edilmiş bilgiler... İçeriğinin farklı olması sonucu değiştirmez. İnternet sitelerinin bile hassas davrandığı bir konuda, koca bir parti başkanının pervazsızlığı akıl alır gibi değil.
Bir siyasi aktörün suç işlemesi sorun değil, sorun o siyasinin hukuku ayaklar altına alıp, toplumsal vicdanda yara açması...

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA