Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

Şahinbey'in Ermeni mahallesi

Birkaç gün önce Kentsel dönüşümde sessiz devrim yapan Gaziantep'in en büyük ilçesi Şahinbey'deydim. Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu'yla hem seçim sonrasını hem de ilçede yapılanları konuştum. Birkaç şeyi sıralamakta yarar var:
Şahinbey, 800 bini aşkın nüfusuyla Türkiye'nin Çankaya ve Keçiören'den sonra en büyük ilçesi.
Sanayisi yok ama Türkiye'nin borçsuz ve en zengin ilçesi de Şahinbey. Bu başarıda son beş yılda hızlı biçimde hayata geçirilen "kentsel dönüşüm" projesinin katkısı büyük. Başta Mavi Kent olmak üzere çevre düzenlemesiyle biten yeni konut alanlarını gezdim. Yepyeni bir Şahinbey doğuyor. Rakamlar çarpıcı. 4 bini aşkın ev ve çarpık yapı yıkıldı, 5 bin yeni konut üretildi. 390 park inşa edildi ama Yeşil Vadi Parkı 1 milyon 700 bin metrekare ile Türkiye'nin en büyüğü.
Kentsel dönüşümdeki başarının sırrını Başkan Tahmazoğlu'na sordum. Cevabı iki kelimeyle özetledi: "Güven ve çalışmak..." Bence belediyeler birliği bu çabayı yayın haline getirmeli.
Şahinbey'i gezerken Agos gazetesinde okuduğum bir haberin de izini sürdüm. Haberde G.Antep'in Ermeni Mahallesi, bugünkü adıyla Bey Mahallesi'nin tarihi yapılarının yıkıldığı yazıyordu. Merak edip gittim. Gözlerime inanamadım. Yıkılmak bir yana, tinercilerin yaşadığı, çöküntü haline gelen mahalle adeta yeniden hayat bulmuş. Dar sokaklarını gezdim, kafelerinde çay içtim. G.Antep Büyükşehir Belediyesi tarihe sahip çıkan bir işe imza atmış.
Belki bir dahaki sefere, G.Antep'in yeni kadın belediye başkanı Fatma Şahin'le gezeriz orayı.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA